Genel İçerik Özet Başlıkları
Silikon Temizliği Nasıl Yapılır ?
Diyarbakır temizlik şirketleri sektör lideri olarak alanında 10 yılı aşkın bir süredir edindiğimiz tecrübeleri sizler ile paylaşıyoruz : Silikon bazı alanlara kolayca uygulanabilen bir maddedir. Bu madde her alanda kolay ve hızlı şekilde uygulanır. Silikon Temizliği Nasıl Yapılır : Genelde yalıtım için uygulanan bu madde boşlukların kapatılmasında ve bazı ürünlerin birbirine yapıştırılmasında sık şekilde kullanılır.
Hatta pimapen cam sistemlerinin de vazgeçilmez bir parçası olarak kullanılabilmektedir. Bu tarz uygulamalarda ustaları ve ev sahiplerini zorlayan en önemli konu silikon lekesidir. Silikon sağa sola bulaşmanın yanı sıra ustaların ve ev sahiplerinin ellerine de fazlasıyla bulaşır.
Özellikle silikon bulaşan ellerde yapılacak tek uygulama vardır oda Tadilat işinin bitmesinden sonra kovanın içine sıcak su koyulur ve eller 10 dakika boyunca bu suyun içinde bekletilir. Böylelikle ellere yapışan silikon lekesi yumuşar. Ardından elden silikon lekesi çıksın diye ele sıvı sabun dökülür ve eller yıkanır.
Ayna ve Fayans gibi Sert Yüzeylerdeki Silikon İzleri Nasıl Temizlenir ?
Bizler Diyarbakır temizlik şirketleri, ve Diyarbakır ev temizliği öncüsü olarak bunları uyguluyoruz.Sert yüzeylerde oluşan silikon lekeleri sert bir cisimle veya jiletle kazımak suretiyle çıkartılabilir. Ancak cam, ayna ve seramik gibi yüzeyler kazıma esnasında çizilebileceği için bu yüzeylerde daha dikkatli bir şekilde çalışmak gerekir. Bu yüzeylerdeki silikon lekelerinin fazlalığı yüzeye zarar vermeyecek şekilde sert bir cisimle kazınmalıdır. Diyarbakır temizlik şirketleri :Bu işlem silikon saç kurutma makinesi ile bir süre ısıtılıp yumuşatıldıktan sonra kredi kartı benzeri sert bir plastikle de yapılabilir. Diyarbakır temizlik firmaları: Kazıma işleminin ardından yüzeyde kalan silikon artıkları da eczanelerden temin edilebilecek izopropil alkol ya da yapı marketlerde satılan silikon sökücü kimyasallar kullanılarak temizlenebilir. Bu maddelerden herhangi birisi silikon lekesinin üzerine uygulandıktan sonra silikon ince bir zımpara ya da bulaşık süngerinin sert kısmı ile yüzeyden tamamen çıkartılabilir.
kullandığınız kimyasal mastik mi yoksa silikon mu? Mastik silikona benzer, az yapışkan ve daha az esnektir.
Eğer mastik ise şanslısınız silikondan daha kolay kesilir. Keskin ve sivri uçlu bir bıçakla kesmeye çalışın. Ufak parçalar halinde çıkacaktır. Ucu kalkan parçaları eliniz vasıtası ile çekebilirsiniz
- Silikonu üst ve alttan bir bütün halinde kesip tutabileceğiniz kadar olunca, dibinden yukarı doğru yavaşça çekin. Biraz açılıp kopacaktır. Diyarbakır ev temizliği yapıyorsanız Bu işlemi tekrarlayarak biraz işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
Kalan küçük silikon artıklarını cam kazıyıcı, jilet, maket bıçağı benzeri bir aletle dikkatlice kazıyın.
Silikon artıklarını izopropil alkolle yumuşatarak, zımpara benzeri tırtıklı bir cisimle veya bulaşık süngerinin yeşil sert tarafıyla ovalayarak çıkarmaya çalışın.Yeni silikonunuzu çekmeden önce eski silikon atıklarının tamamen tenizlendiğinden emin olun. Eski silikon atıkları yeni silikonun iyi yapışmasını engeller.
Silikon atıklarını çıkarmak için daha profesyonel bir çözüm istiyorsanız. Özel silikon yumuşatıcı kimyasallar alabilirsiniz. Bu kimyasallar silikonu kestikten sonra, sadece kalan artıkların yumuşayıp daha rahat çıkmasını sağlar. (İnternette ve bazı büyük yapı marketlerde bulabilirsiniz. Silikon Sökücü, veya Silicon Remover şeklinde arayın.) (Örnek ürün: Bison Silikon Remover)